Listopad obfituje w wiele wydarzeń, w których udział biorą uczniowie technikum żywienia. Mieliśmy przyjemność uczestniczyć w seminarium „Dobrodziejstwa kuchni myśliwskiej”, które zorganizowane było z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania i miało na celu popularyzację lubuskiej dziczyzny i uznanie jej za produkt regionalny województwa lubuskiego. Wysłuchaliśmy prelekcji specjalistów, degustowaliśmy potrawy na bazie dziczyzny, a także przygotowaliśmy poczęstunek dla uczestników konferencji. Spotkanie było okazją, aby zamienić kilka słów i zrobić pamiątkowe zdjęcia z finalistką programu kulinarnego Hells Kitchen Anną Anklewicz oraz siatkarskim mistrzem świata i Europy Marcinem Możdżonkiem. Polski Związek Łowiecki Zarząd Okręgowy w Zielonej Górze dziękujemy za zaproszenie i polecamy się na przyszłość!!!
Stypendium Prezesa Rady Ministrów dla Julii Gołąb
20 listopada br. w Kłodawie najlepsi uczniowie województwa lubuskiego zostali nagrodzeni Stypendiami Prezesa Rady Ministrów Wśród najlepszych znalazła się też...